Labels
- Article
- Articles
- Book Reading
- Book Summary
- Digital Library
- E-Book / Digital Library
- Educational blog
- GK Question
- GK question 2021
- GK QUESTION CLASS 1ST TO 3RD
- Hindi Poem
- KIDS STORIES
- Library
- Library Activity 2021
- Library Magazine
- Media coverage
- Media Coverage 2021-22
- Moral Quotes
- Moral Story
- Motivational News
- News of virtual class 2020-21
- Online Gk Quiz
- Poem
- Quote
- School Event
- Teachers day news
- Video Poem
Friday, 20 August 2021
Tuesday, 17 August 2021
Saturday, 31 July 2021
Thursday, 29 July 2021
Tuesday, 27 July 2021
Dr. A. P. J. Abdul Kalam
1. The Year which APJ Abdul Kalam Born in
Ans : 15 October 1931
2. The place where APJ Abdul Kalam born
Ans : Rameshwaran in Tamilnadu
3. The Full name of APJ Abdul Kalam
Ans : Avul Pakir Jainulabdeen Abdul Kalam
4. The E-news paper started by APJ Abdul Kalam.
Ans : Billion Beats.
5. APJ Abdul Kalam is known as
Ans : People’s President
6. The tenure of APJ Abdul Kalam as Indian President
Ans : 2002 to 2007
7. Which Year APJ Abdul Kalam get Indira Gandhi award for National Integration
Ans : 1997
8. The first Indian President to visit siyachin Glacier.
Ans : APJ Abdul Kalam
9. Which Year APJ Abdul Kalam get Bharathrathna
Ans : 1997
10. The second Indian President to get Bharathrathna.
Ans : APJ Abdul Kalam
11. APJ Abdul Kalam is known as
Ans : Missile Man of India
12. The place where APJ Abdul Kalam died
Ans: Shillong in Meghalaya
13. Which Year APJ Abdul Kalam died
Ans : 27 July 2015
14. The Autobiography of APJ Abdul Kalam
Ans : wings of Fire
15. The Twitter Account of APJ Abdul Kalam
Ans : In Memory of Kalam
16.The day which UN decided to celebrate World Students Day
Ans : October 15 (Birth day of APJ)
17. Trivandrum Technical University now known as
Ans : APJ Abdul Kalam Technical University
18. APJ Abdul Kalam Marg is situated in
Ans : Kochi
19. Abdul Kalam Island is situated in
Ans : Odisha
20. The First winner of APJ Abdul Kalam youth award
Ans : N. Valarmathi